Multifunktionel kantineudvidelse

Den nye kantineudvidelse til Matas i Allerød har fokus på gode materialevalg, pladsoptimering og bedre udnyttelse af Matas’ eksisterende kantinefaciliteter. Udvidelsen på 240 m2 består af ny spisesal. Derudover har ak83 tegnet en udvidelse og renovering af det eksisterende køkken samt en ny venteniche, der forbinder spisesalen med hovedkontorets foyer.

Udvidelsen er opført som en trækonstruktion i limtræsrammer. De synlige søjler og loftsbjælker skaber et varmt og imødekommende miljø i spisesalen. Facaden er beklædt med bioimpregnerede trælister. Trælisterne giver udvidelsen et simpelt og let udtryk, som står i kontrast til de teglfacader, som udvidelsen kobler sig direkte på. Samtidigt stemmer valget af facademateriale overens med Matas Hovedkontors vandrette bræddebeklædning. Dermed får udvidelsen en balanceret æstetik, der respekterer det eksisterende kompleks, samtidig med at den fremstår tydeligt som en ny enhed.

Spisesalen tilfører en ny fleksibilitet til det eksisterende hovedkontor og kan bruges til flere formål så som præsentationer, konferencer og fællesarrangementer. Derved opfylder udvidelsen både nuværende og fremtidige behov for Matas.