Søholthallen

Ak83 arkitekter A/S deltog i konkurrencen om ny springhal ved Brøndby Strand. Vi scorede flest point, men prisen gav den utaknemmelige 2. plads. 

Eksisterende sportshal er uden dagslys. Dette ændres delvist med tilbygningen af den nye hal, idet ombygningen af facadevæg mod den nye hal ændres med store brandglaspartier imellem de to haller. Der etableres visuel kontakt fra sportshal til springhal og til udendørs boldbane. Ikke mindst i de mere mørke tidspunkter af døgn og årstid, hvor belysning i hallerne vil virke aktiverende og dragende set udefra. Der er mulighed for at fjerne sollys eller den visuelle kontakt ved hjælp af indvendige blændingsgardiner imellem de to haller, og fra springhallen imod boldbanen. Når gardinet er oprullet, er det skjult bag den finerede vægbeklædning. Den visuelle kontakt imellem de to haller gør det også muligt for træneren at overskue og kommunikere med personer i begge haller samtidigt.

Konstruktion i træ, med søjler og bjælker i lakeret limtræ. Trækassetter som facade- og tagelementer.

I hallen loftbeklædning med sorte træbetonplader imellem limtræsbjælkerne. Vægbeklædning med akustikpaneler i finér i 3 nuancer. Sportsgulv lakeret asketræparket. Opfattelsen af rummet, bygningskroppen og arkitekturen er derfor entydigt et humant og venligt ”træhus”. De naturlige og miljøvenlige materialer har både slidstyrke og lang levetid, er rengøringsvenlige og patinerer på en smuk og naturlig måde.