Udvidelsen af Slotsarkaderne skaber liv i et hidtil skjult sted centralt i Hillerød

I starten af 1990’erne blev Slotsarkaderne tegnet af ak83 arkitekter. 25 år efter udvides centret med en ny butik på 2.400 m² samt 13 ungdomsboliger på 2.sal. Ungdomsboligerne ligger i forbindelse med en stor tagterrasse med udsigt over Hillerød. Udvidelsen sammenbygges med det eksisterende center, mens en fredet nyklassicistisk bygning fra 1895 mod gågaden også inddrages i projektet.

Den nye bygning fremstår mod Danners Plads med to store vægskiver, som er pudset i samme gule farve, som det eksisterende Slotsarkaderne. Mellem vægskiverne står store glaspartier med kig ind til butikken. Trappen til ungdomsboligerne og selve ungdomsboligerne er tilbagetrukket. Denne del af facaden er beklædt med en lakeret alu-plade. På denne måde indpasses projektet i den eksisterende arkitektur i Slotsarkaderne.

Butikken på 2 etager får indgang både fra centret og gågaden. Mod gågaden er facaden bragt tilbage til nyklassicistisk stil med kvaderpuds og nye symmetriske glaspartier.

Beboerne i den gamle forbygning har adgang til en inde-liggende tagterrasse på 1.sal.

De 13 ungdomsboliger på 2.sal er velbelyste med store glaspartier mod tagterrassen og ovenlys. Alle ungdomsboliger har stor hems, eget køkken og badeværelse med velvalgte materialer og overflader.