Lagerhaller præget af lys og rummelighed

Næsten så langt øjet rækker. Det er det umiddelbare indtryk man får, når man første gang ser DSVs nye logistiklager i landsbyen Øm, få kilometer sydvest for Roskilde.

Selvom et logistiklager på 23.000 m2 er en imponerende størrelse, er bygningen designet med henblik på at skabe harmoni og ensartethed i udtrykket; facaden veksler mellem to lysegrå silverfarvede facadeplader, der giver bygningen et roligt udtryk, som ikke virker dominerende i landskabet. Det vertikale mønster er et gennemgående designelement i alle DSV´s nye lagerbygninger, som er udviklet i samarbejde imellem DSV og ak83 arkitekter.

Visuelt er kontor og lager bundet sammen af et markant arkitektonisk vægelement i U-profilglas på lagerets sydvestfacade. Glasvæggen fungerer som læskærm og logofelt ud mod hovedvejen i Øm og gentages ved kontorets to indgange, hvor den tjener som lysende vægge til administrationens skilte.

Det nye logistiklager skal betjene kunder fra medicinalindustrien og vidner allerede inden man træder ind om, at der er lagt vægt på at skabe lyse og indbydende lagerhaller.