Tilbagetrukne facader giver plads til grønne tagterrasser i Køge centrum

Programmet ved Køge Station indbefattede både genoptrænings- og rehabiliteringscenter, daghjem med modtagefunktion, café og køkken, administration og birum, 30 aflastningsboliger, butikker og parkering i stueplan.

Bygningens volumen består af en række sammenbyggede længer med asymmetriske saddeltage, der reflekterer stil og traditionelle byggemetoder i de ældre byhuse i Køge. Gavle til terræn er murede i gule og grå nuancer med lyse fuger. De tilbagetrukne facader har en glat betonoverflade med lodrette smalle spor. Vinduerne er i højformat med sorte profiler og kobberfarvede skodder. De varierede og forskudte taghaver på 1. sal ligner grønne skuffer, hvorfra planter vokser ned til gadeplan via et tætmasket espalier af kobberfarvet stål, og vandes af opsamlet regnvand. Ved den overdækkede parkering skæres huller til indkørsel og cykelparkering ind i den grønne væg.

Hovedindgangen til genoptræningscenteret og boligerne er placeret på Stationstorvet og gangforløbene på 1. og 2. sal er velbelyste og giver godt udsyn og overblik. Boligerne er placeret i stjerneform omkring de to fællesrum, med tryg kontakt til personale og andre beboere og let adgang til taghaverne. Træningssalen på 2. sal er højloftet med store vinduespartier.