Ny centergade og butikker - Udvidelse af kontorområde på 1.sal - Nye udvendige og indvendige facader

I den midterste del af HerningCentret ombygges centergade og butiksfacader til et højloftet, lyst og moderne gadeforløb. ak83 arkitekter har stået for udformning af projektet i samarbejde med ingeniørfirmaet Midtconsult og centrets ejere HerningCentret I/S og Difko 57.

Loftshøjden i den eksisterende lidt trykkede centergade ændres, ved hjælp af en ny stålgitterkonstruktion, til at være 8 m. Dagslyset i gaden hentes ned igennem store cirkulære ovenlys og de nye høje butiksfacader kommer til at fremstå i glas og stål. Gaden vil fremover fremstå lys og luftig, med sine svagt buede facader.  

De nye belægninger vil med deres udformning få et flot samspil med gadens øvrige design. Butikkerne får i kraft af det ændrede gadeforløb udvidet deres salgsareal. Kvickly bygger desuden deres butik om efter deres nyeste koncept og design.  

I forbindelse med ombygningen får det eksisterende kontorområde visuel forbindelse med den nye centergade. Ombygningen giver samtidig mulighed for udvidelse af kontorarealet.

Ombygningen udføres som totalentreprise af C.C. Contractor A/S.