For PostNord tegner ak83 arkitekter et kæmpe lagerhotel og pakketerminal

Dato13. juni 2017
Kategori Lager / logistik, Kontor / erhverv
Ny pakketerminal styrker dansk e-handel

For PostNord tegner ak83 arkitekter, et stort lagerhotel og pakketerminal i Køge. PostNord satser massivt på tredjepartslogistik (TPL) med opførelsen af et nyt 31.000 m² stort ”state-of-the-art” lagerhotel. Som nabo til TPL-lageret opfører PostNord samtidig en 25.000 m² stor samlet pakke- og godsterminal.

PostNord har valgt at placere begge de nye byggerier i Skandinavisk Transport Center (STC), Køge, som er et vigtigt knudepunkt for landtransport med sin lette adgang til motorvejsnettet med forbindelse mellem Norden og resten af Europa. Lagerhotellet bliver en af Danmarks største TPL-enheder, målt på palle- og pakkekapacitet. Opførelsen af TPL’en og den nye pakke- og godsterminal vil give en markant styrkelse for PostNord inden for dansk og nordisk e-handel.

Aftalen med PostNord om et nyt lagerhotel (TPL) og en ny pakke- og godsterminal i STC, kommer kun kort tid efter, at medicinalvirksomheden Nomeco fik sin byggetilladelse til et nyt stort højlager i STC.  Ligesom for PostNord var det især den gode logistiske placering, der fik Nomeco til at pege på STC Køge som placering for deres nye lager. Nomecos nye lager er også tegnet af ak83 arkitekter.

Alle tre byggeprojekter er på nuværende tidspunkt under opførelse i STC Køge. Følg udviklingen her på hjemmesiden.